rehabfys.com
Kiropraktik

En kiropraktisk behandling utförs av en legitimerad kiropraktor med en 5-årig utbildning i kiropraktik och medicin. Legitimationen utfärdas av Svenska socialstyrelsen.

Kiropraktorn är expert på att diagnostisera och behandla de flesta typer av nerv- muskel- skelettbesvär. De vanligaste orsakerna till att folk söker kiropraktor är: ryggsmärtor, ischias, nacke- och axelsmärtor, smärta i arm och handled, tennisarmbåge, domningar i fingrarna, huvudvärk/migrän, bäckensmärtor, höftproblem, knä, ankel, idrottsskador mm.

Den primära målsättningen vid en kiropraktisk behandling är att reducera smärta, återställa en normal muskel- led- och nervsystemfunktion och därigenom öka hälsan och livskvaliteten för patienten.

En kiropraktisk behandling börjar alltid med en noggrann undersökning för att säkerställa att patienten är frisk och för att utreda varför denna inte mår bra. Under samma besök påbörjas behandlingen som består av olika behandlingsmetoder där kiropraktorn i huvudsak använder händerna för att återställa normal funktion i nervsystem, muskler och leder. Val av behandlingsteknik utgår från den undersökning kiropraktorn utfört. 

Kiropraktisk behandling är alltsomoftast skonsam och inte smärtsam, jag använder mig även av triggerpunktsbehandling av muskler som däremot kan vara lite smärtsamt. 

 
 
 
Post
Samtal